Home > Recepten

Mosselsoep, Fries

1.5 kg verse mosselen

300 gr bloemig kokende aardappelen

1/2 liter water

75 gram knolselderie

125 gr wortelen

4 sjalotjes

20 gr roomboter

1/2 liter droge witte wijn

2 eierdooiers

1/8 liter room

zout

versgemalen witte peper

gemalen saffraan

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten; Nederlands (Friesland)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en kook ze gaar. Maak de selderie en de wortelen schoon. Snijd de selderie in dobbelsteentjes en de wortelen in schijfjes. Snijd de sjalotjes in ringen en houd de bieslookachtige bladeren achter.

Fruit de groenten in de roomboter tot ze glazig zijn.

Doe de mosselen in een pan, voeg de wijn erbij en laat het geheel 10 tot 15 minuten koken.

Pureer ondertussen de aardappelen met het kooknat en bind met de 2 eierdooiers.

Klop de slagroom halfvast.

Snijd het groen van de sjalotjes in ringetjes.

Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kooknat onder de aardappelpuree.

Breng de soep met zout, peper, saffraan en nootmuskaat op smaak.

Roer de room in de soep en garneer met het groen van de sjalotjes.