Home > Recepten

Mosselsoep 'Manhattan Clam Chowder', Amerikaans

1.5 kg verse mosselen

2 liter water

4 uien

300 gr bleekselderie

1 kg tomaten

250 gr wortelen

350 gr spek

3 el gehakte peterselie

1 theelepel tijm

1 groot laurierblad

zout

peper

250 gr aardappelen
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten; Amerikaans (Manhattan)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de mosselen in het kokende, licht gezouten water. Laat ze circa 10 minuten koken tot de schelpen open staan. Giet het kooknat af en bewaar het. Laat de mosselen afkoelen.

Schil ondertussen de uien en hak ze fijn. Maak de bleekselderie en de wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Blancheer de tomaten, ontvel ze en snijd ze in vieren. Snijd het spek in blokjes.

Fruit het spek en de uien in een pan, voeg de andere groente toe en stoof alles zachtjes.

Blus met het kooknat en breng het gerecht met de tijm, het laurierblad, zout en peper op smaak.

Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe en laat alles 1 uur zachtjes koken.

Voeg de mosselen toe en laat de soep nog eens kort opkoken.

Roer de peterselie onder.