Home > Recepten

Mosselsoep, Catalaans

1 kg verse mosselen

2 el olijfolie

1 ui

4 tomaten

1 liter vleesbouillon

4 geroosterde sneetjes stokbrood

1 glas cognac (2 cl)

2 teentjes knoflook

zout

peper

kaneel

1 bosje peterselie

150 gr geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten; Spaans (Catalaans)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle schelpen open staan. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kooknat.

Verhit de olie in een grote pan en stoof de gehakte uien en de eveneens gehakte tomaten.

Voeg het kooknat toe en vul het met ze veel bouillon op dat u genoeg heeft voor 4 borden. Laat het geheel nog eens opkoken.

Voeg de cognac en de geroosterde sneetjes stokbrood toe en roer alles om. Stamp de knoflook met wat zout, kaneel, peper en de gehakte peterselie in een vijzel.

Doe er een beetje kooknat van de soep bij en giet alles weer terug in de pan. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze eveneens in de pan.

Schep alle ingredienten door elkaar, laat er even de kook over komen en roer de geraspte kaas door de soep.