Mosselsalade, pikant |
|
1.5 kg verse mosselen 3 teentjes knoflook 2 wortelen 2 prei 1 liter bouillon (tablet) 1/4 liter droge witte wijn 1 bosje sjalotten 400 gr champignons 2 sinaasappelen 3 el olie 3 el citroensap zout peper suiker 1 el gemengde gehakte kruiden |
|
BereidingSnijd de knoflook en de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.Breng de bouillon met de wijn aan de kook. Doe de groente en de mosselen in de pan en laat alles circa 10 tot 15 minuten koken tot de schelpen open staan. Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en laat ze afkoelen. Was de sjalotten en maak de champignons schoon. Snijd de sjalotten in fijne ringen en de champignons in dunne plakjes. Schil de sinaasappelen en deel ze in partjes. Verwijder de omringende huid van de partjes. Vang het uitlekkende sap op. Meng de mosselen met de voorbereide ingredienten. Bereid met de olie, het citroensap, het uitgelekte sinaasappelsap, zout, peper en suiker een saus. Schenk de saus over de salade, schep de kruiden erdoor en laat alles ongeveer 30 minuten trekken. |
Home > Recepten