Home > Recepten

Mosselsalade met radicchio en champignons

300 gr gekookte mosselen

300 gr radicchio (rode sla)

150 gr verse champignons

sap van 1.5 citroen

1 eierdooier

3 el olie

elk 2 theelepels pittige mosterd en tomatenketchup

1 teentje knoflook

versgemalen peper

elk een scheutje worcestershire saus en witte wijn

zout
  • Omschrijving recept: Salades; Schelpdiergerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de mosselen met de in dunne reepjes gesneden radicchio en de in plakken gesneden champignons en besprenkel alles met enkele druppels citroensap zodat de champignons niet bruin verkleuren.

Klop de eierdooier met olie, zoals voor het bereiden van mayonaise en voeg het resterend citroensap, de mosterd, de ketchup en de uitgeperste knoflook toe.

Breng de saus met peper, worcestershire saus, witte wijn en zout op smaak en schenk ze over de salade.