Home > Recepten

Mosselsalade, Caraïbisch

1 kg verse mosselen

enkele blaadjes sla

2 bananen

3 ananasschijven

1 klein blikje mandarijnen

2 el citroensap

6 el olie

zout

peper

kant en klare pepersaus

3 el cognac

geschaafde amandelen
  • Omschrijving recept: Salades; Schelpdiergerechten; Caribisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.

Schrik ze met koud water af, neem ze uit de schelpen en dep ze droog.

Beleg een slakom met de blaadjes sla.

Meng de mosselen, de in plakjes gesneden bananen, de ananasstukjes en de mandarijnen en doe ze in de slakom.

Roer de overige ingredienten tot een pikante saus.

Schenk de saus net voor het opdienen over de mosselsalade en schep ze voorzichtig door de mosselen.