Home > Recepten

Mosselen met mosterdmayonaise

2 kg verse mosselen

1 ui

1 laurierblad

1 kopje water

1 mespunt witte peper

sap van 1 citroen

3 eierdooiers

1 theelepel mosterd

4 el kiemolie

2 el crème fraîche

elk 1 bosje dragon en kervel
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de ui en snijd ze in ringen. Breng ze in een grote pan met het laurierblad en het water aan de kook.

Voeg de mosselen toe en bestrooi ze met peper. Laat ze circa 10 minuten met het deksel op de pan koken tot de schelpen open staan.

Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften. Verdeel de gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.

Meng de eierdooiers met mosterd en zout. Voeg daarbij de olie druppelsgewijs toe. Voeg de crème fraîche aan het mengsel toe.

Roer de gewassen, drooggedepte en grofgehakte kruiden door de mayonaise.

Garneer de mosselen en breng op elke schelphelft naast de mossel een toefje mayonaise aan.

Bestrooi de mosselen en de mosterdmayonaise met de rest van de gehakte kruiden.