Spaghetti met mosselsaus |
|
250 gr gekookte mosselen 400 gr spaghetti 2 el olie zout water 4 grote eieren zout 1/4 theelepel nootmuskaat peper 1 ui 1 teentje knoflook 3 el gehakte peterselie 1 theelepel oregano 1/8 liter droge witte wijn 1 el tomatenpuree vleesjus in poedervorm voor 1/4 liter vloeistof |
|
BereidingBreng in een grote pan veel water met zout aan de kook. Voeg 1 el olie toe en laat de spaghetti in 12 à 15 minuten gaar koken. Giet de spaghetti in een vergiet, laat ze goed uitlekken en doe ze terug in de pan.Kluts de eieren en breng ze met zout, nootmuskaat en peper op smaak. Schenk de eieren over de spaghetti en laat de massa stollen. Schil voor de mosselsaus de ui en de knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie. Voeg de ui, de knoflook, de peterselie en de oregano toe en laat alles circa 3 minuten zachtjes stoven. Strooi het vleesjuspoeder in water en roer het glad. Doe de mosselen, de witte wijn, de tomatenpuree en de vleesjus bij de gestoofde groente. Roer alle ingredienten goed door en laat de saus nog circa 5 minuten trekken. Kruid de saus na en geef ze bij de spaghetti. |
Home > Recepten