Home > Recepten

Mossel pizza

1/2 kg mosselen



Voor het deeg:

250 gr bloem

20 gr gist

1/2 kopje lauwwarme melk

zout

5 el olie



Voor het beleg:

de mosselen

3 el olie

200 gr uien

1 teentje knoflook

peper

tijm

basilicum

200 gr Emmenthaler kaas

50 gr Parmezaanse kaas

250 gr tomaten

1 potje olijven (uitlekgewicht circa 85 gr)
  • Omschrijving recept: Pizza's; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de mosselen, maak ze goed schoon en kook ze in licht gezouten water tot de schelpen open staan.

Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed de massa (met de mixer) tot een smeuig deeg.

Leg het deeg op de bodem van een ingevette springvorm en laat het bij 50°ongeveer 5 à 10 minuten in de bakoven rijzen.

Fruit voor het beleg de in ringen gesneden uien en de fijngehakte knoflook in 1 eetlepel olie.

Verdeel de afgekoelde uien over het deeg en kruid met peper, tijm en basilicum.

Maak de kaas in de mixer fijn en strooi de helft over de uien.

Neem de afgekoelde mosselen uit de schelpen en verdeel ze met de in plakjes gesneden tomaten en olijven over de pizza. Bestrooi met de resterende kaas.

Bak de pizza bij circa 200°in 20 à 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.