Mossel pizza |
|
1/2 kg mosselen Voor het deeg: 250 gr bloem 20 gr gist 1/2 kopje lauwwarme melk zout 5 el olie Voor het beleg: de mosselen 3 el olie 200 gr uien 1 teentje knoflook peper tijm basilicum 200 gr Emmenthaler kaas 50 gr Parmezaanse kaas 250 gr tomaten 1 potje olijven (uitlekgewicht circa 85 gr) |
|
BereidingWas de mosselen, maak ze goed schoon en kook ze in licht gezouten water tot de schelpen open staan.Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed de massa (met de mixer) tot een smeuig deeg. Leg het deeg op de bodem van een ingevette springvorm en laat het bij 50°ongeveer 5 à 10 minuten in de bakoven rijzen. Fruit voor het beleg de in ringen gesneden uien en de fijngehakte knoflook in 1 eetlepel olie. Verdeel de afgekoelde uien over het deeg en kruid met peper, tijm en basilicum. Maak de kaas in de mixer fijn en strooi de helft over de uien. Neem de afgekoelde mosselen uit de schelpen en verdeel ze met de in plakjes gesneden tomaten en olijven over de pizza. Bestrooi met de resterende kaas. Bak de pizza bij circa 200°in 20 à 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. |
Home > Recepten