Home > Recepten

Mosselen met pizzaiola-vulling

2 kg verse mosselen

1/2 liter witte wijn

1/2 liter water

1 portie soepgroente

2 uien

1 theelepel peperkorrels

1 theelepel tijm

1 laurierblad

2 el tomatenpuree

2 gepelde tomaten (uit blik)

1 teentje knoflook

1 theelepel oregano

2 el gemalen Parmezaanse kaas

2 el olijfolie

zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Snijd de uien in ringen. Breng de groente in een pan met wijn en water aan de kook. Kruid met peperkorrels, tijm, laurierblad en zout.

Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze onder koud water af. Verwijder de lege schelphelften.

Leg de volle helften op een speciaal mosselbord of op een zoutbedje.

Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook uit; meng met tomatenpuree en oregano.

Verdeel het mengsel over de mosselen.

Strooi de kaas over de mosselen en besprenkel het geheel met olie.

Gratineer het gerecht in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is.