Home > Recepten

Mosselspiesjes met spek en ananas

1 kg verse mosselen

1 klein blikje ananasstukjes

250 gr ontbijtspek

2 hardgekookte eieren

1 middelgrote ui

peterselie

dragon

dille

citroenmelisse

basilicum

1 kopje olijfolie

citroensap

zout en peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen in licht gezouten water totdat ze open staan.

Kies de grootste mosselen en wikkel ze in reepjes spek.

Rijg de omwikkelde mosselen en de goed uitgelekte ananasstukjes om en om aan tandenstokers.

Leg ze ongeveer 5 à 8 minuten onder de grill en draai ze eenmaal om.

Hak ondertussen de eieren en de kruiden fijn. Roer het mengsel met olie, een scheutje citroensap en de kruiden goed door tot er een smeuige saus, een Italiaanse groene saus, ontstaat die u bij de mosselspiesjes serveert.

De groene saus wordt bijzonder smeuig als u wat room toevoegt.