Mosselspiesjes met spek en ananas |
|
1 kg verse mosselen 1 klein blikje ananasstukjes 250 gr ontbijtspek 2 hardgekookte eieren 1 middelgrote ui peterselie dragon dille citroenmelisse basilicum 1 kopje olijfolie citroensap zout en peper |
|
BereidingKook de mosselen in licht gezouten water totdat ze open staan.Kies de grootste mosselen en wikkel ze in reepjes spek. Rijg de omwikkelde mosselen en de goed uitgelekte ananasstukjes om en om aan tandenstokers. Leg ze ongeveer 5 à 8 minuten onder de grill en draai ze eenmaal om. Hak ondertussen de eieren en de kruiden fijn. Roer het mengsel met olie, een scheutje citroensap en de kruiden goed door tot er een smeuige saus, een Italiaanse groene saus, ontstaat die u bij de mosselspiesjes serveert. De groene saus wordt bijzonder smeuig als u wat room toevoegt. |
Home > Recepten