Home > Recepten

Mosselen met kruiden-amandelvulling

2 kg verse mosselen

1/2 liter witte wijn

1/2 liter water

1 portie soepgroente

2 uien

1 theelepel peperkorrels

1 theelepel tijm

1 laurierblad

50 gr roomboter

3 eierdooiers

1 teentje knoflook

1 bosje peterselie

2 theelepels basilicum

2 el geschaafde amandelen

zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Snijd de uien in ringen. Breng de groente in een pan met wijn en water aan de kook.

Kruid met peperkorrels, tijm, laurierblad en zout.

Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze met koud water af. Verwijder de lege schelphelften.

Leg de volle schelphelften op een speciaal mosselbord of op een zoutbedje. Vermeng ondertussen de roomboter met de eierdooiers en de uitgeperste knoflook. Voeg de fijngehakte kruiden en de geschaafde amandelen toe. Schep het kruiden-amandelmengsel over de mosselen en bak het gerecht circa 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het mooi lichtbruin is.