Home > Recepten

Mosselspiesjes 1

5 à 7 verse mosselen

5 à 7 dunne lapjes gerookt spek

1 bosje selderie

1 grote ui

1/2 liter witte wijn

zout

peper

laurierbladeren

roomboter voor het fruiten

paneermeel

vers citroensap

remoulade of cocktailsaus
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de mosselen zorgvuldig en doe ze met de wijn en de schoongemaakte en kleingesneden selderie in een pan. Voeg de uien, de laurierbladeren en zout en peper toe. Breng alles aan de kook en laat het 15 minuten trekken.

Neem de mosselen uit de schelpen. Rijg ze met het gerookte spek om en om aan tandenstokers.

Bak de spiesjes in een koekenpan met roomboter aan alle zijden vlug aan, wentel ze in paneermeel en zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill.

Breng ze met zout en peper op smaak.

Serveer de spiesjes met citroensap en remoulade of cocktailsaus.