Appelpoffertjes |
|
± 4 zure appels 250 gr suiker 125 gr rozijnen 2 eieren 250 gr zelfrijzend bakmeel een mespunt zout boter |
|
BereidingSnipper een dag van tevoren de geschilde appels, voeg de suiker en de gewassen en gedroogde rozijnen toe en zet dit alles afgedekt op kamertemperatuur weg, zodat de suiker kan oplossen.Klop vlak voor het bakken de eieren los en roer ze door het appelmengsel. Zeef het bakmeel en roer dit er in gedeelten door. Het beslag moet heel dik zijn. Bestrijk de holten van een verhitte, diepe poffertjespan (bollebuisjespan) met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin en houd ze houden boven heet water warm. Schep de poffertjes per portie op bordjes en serveer ze met een klontje boter en een mengsel van suiker en kaneel. NotitiesEen leuke variant op poffertjes zijn de appelpoffertjes. In een diepe poffertjespan, een zogenaamde bollebuisjespan, worden de poffertjes het allerlekkerst!Heeft u geen bollebuisjespan, dan kunt u ook een gewone poffertjespan gebruiken. De poffertjes worden dan wel kleiner. Benodigdhedendiepe poffertjespan |
Home > Recepten