Home > Recepten

Appelpoffertjes

± 4 zure appels

250 gr suiker

125 gr rozijnen

2 eieren

250 gr zelfrijzend bakmeel

een mespunt zout

boter
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper een dag van tevoren de geschilde appels, voeg de suiker en de gewassen en gedroogde rozijnen toe en zet dit alles afgedekt op kamertemperatuur weg, zodat de suiker kan oplossen.

Klop vlak voor het bakken de eieren los en roer ze door het appelmengsel.

Zeef het bakmeel en roer dit er in gedeelten door. Het beslag moet heel dik zijn.

Bestrijk de holten van een verhitte, diepe poffertjespan (bollebuisjespan) met boter en schep het beslag erin.

Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin en houd ze houden boven heet water warm.

Schep de poffertjes per portie op bordjes en serveer ze met een klontje boter en een mengsel van suiker en kaneel.

Notities

Een leuke variant op poffertjes zijn de appelpoffertjes. In een diepe poffertjespan, een zogenaamde bollebuisjespan, worden de poffertjes het allerlekkerst!



Heeft u geen bollebuisjespan, dan kunt u ook een gewone poffertjespan gebruiken. De poffertjes worden dan wel kleiner.

Benodigdheden

diepe poffertjespan