Home > Recepten

Ananas-gemberbollen

5 dl karnemelk

6 schijven ananas op eigen sap

5 gemberbolletjes

1 ei

500 gr bloem

zout

2 zakjes gedroogde gist (Oetker)

frituurolie

poedersuiker

keukenpapier

plastic folie

schuimspaan

grote metalen ijsbolletjestang
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(Neem de karnemelk ± 15 minuten voor gebruik uit koelkast).

Laat de ananas en gemberbollen uitlekken, dep droog op keukenpapier en snij in stukjes.

Klop intussen het ei in een kom los.

Zeef boven een grote kom de bloem en 2 eetlepels zout, meng de gist erdoor en maak in het midden van de bloem een kuiltje.

Schenk daar het ei in en voeg al roerend de karnemelk toe.

Blijf ± 5 minuten roeren tot een glad beslag ontstaat.

Roer de ananas en gember erdoor.

Dek de kom met plastic folie af en laat het beslag op een warme plaats ± 1 1/4 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.

Roer het beslag daarna niet meer.

Bekleed een vergiet met keukenpapier.

Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt.

Doop een ijsbolletjestang (of 2 metalen eetlepels) in de olie, schep met de tang een bergje beslag uit de kom en laat dit in de hete olie glijden (of schep met een eetlepel een bergje beslag uit de kom en schuif dat met een andere lepel in de olie).

Frituur de oliebollen met ± 5 tegelijk in ± 6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze in de vergiet uitlekken.

Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.