Home > Recepten

Oliebollen 7

500 gr bloem

1 eetlepel zout

25 gr gist

1/2 liter lauwe melk

1 ei

200 gr rozijnen (evt. van tevoren geweld)

50 gr sukade

25 gr oranjesnippers

2 grote of 4 kleine appels



naar smaak kunt u gebruik maken van:

- in rum gewelde gele en bruine rozijnen

- in plaats van oranjesnippers kunt u verse in reepjes gesneden sinaasappelschil gebruiken

- walnoot of geroosterde hazelnoten

- meer dan de aangegeven hoeveelheid appels

geconfijte vruchtenstukjes
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Aantal Porties: 30
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de gist met een beetje melk of honing zacht en laat dit even staan.

Meng dan alle ingredienten goed door elkaar en klop het geheel een tijdje flink tot een luchtig beslag ontstaat.

Laat dit afgedekt op een warme plaats ± 30 minuten rusten.

Verhit de olie en bak daarin de oliebollen.