Home > Recepten

Appelbeignets 1

150 gr zelfrijzend bakmeel

een snuf zout

1 1/2 dl melk

1 ei

1 liter plantaardige olie (zonnebloem- of arachideolie)
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie tot 180°C.

Zeef de bloem met het zout boven een kom.

Voeg er met de mixer al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een glad beslag ontstaat.

Roer er tenslotte het ei door.

Gebruik het beslag direct.



Het bakken

Haal een vulling naar keuze door het beslag en bak de beignets in de hete olie in porties in ± 4 minuten goudbruin.

Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

Tip: Het maken van beslag gaat makkelijker als u de kom op een vochtige doek zet. De kom kan dan tijdens het roeren niet meer schuiven.