Home > Recepten

Appelbeignets 2

150 gr bloem

een snuf zout

1 ei

1 1/2 dl alcoholvrij bier/spuitwater

1 liter plantaardige olie (zonnebloem- of arachideolie)



Zoete beignets

- plakken appel (eventueel bestrooid met kaneel of gemberpoeder)

- plakken ananas (droog gedept)

- plakken of stukjes banaan

- schijven mango

- hele aardbeien



Of hartige flappen

- grote garnalen

- grote champignons

- plakjes courgette

- uienringen

- plakken kaas (brie of camembert bijvoorbeeld)



Om te strooien

Oliebollen en beignets zijn pas af als ze lekker dik met poedersuiker zijn bestrooid. Probeer ook eens een ander 'strooisel':

- kaneel of een mengsel van kaneel en suiker

- gestampte muisjes

- gemalen kokos
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie tot 180°C.

Roer het ei los.

Zeef de bloem met het zout boven een kom en roer er het ei door.

Roer er beetje bij beetje het bier/spuitwater door tot een glad beslag ontstaat.

Gebruik het beslag direct.

Het bakken

Haal een vulling naar keuze door het beslag en bak de beignets in de hete olie in porties in ± 4 minuten goudbruin.

Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

Tip: Het maken van beslag gaat makkelijker als u de kom op een vochtige doek zet. De kom kan dan tijdens het roeren niet meer schuiven.