Feuerzangenbowl |
|
2 flessen rode (tafel)wijn de schil van 1 sinaasappel 4-8 kruidnagels 1 pijpje kaneel het sap van 1 citroen 1 'Zuckerhut' van 250 gr (dit is een kegelvormig geperste grote suikerklont) 1/2 fles rum (35-50%) Tip: Neem geen te sterke rum (bijvoorbeeld Stroh Rum met een alcoholpercentage van 80%), omdat de suiker dan meer 'dichtschroeit' en karameliseert in plaats van te druipen. |
|
BereidingPrik de kruidnagels in de sinaasappelschil en verwarm deze samen met de rode wijn, de kaneel en het citroensap langzaam, maar laat het niet koken.Verwarm de rum voor. Leg de Feuerzange dwars over een pan en leg de suikerkegel erop Giet dan lepel voor lepel de rum over de suiker en flambeer het geheel. Laat het vloeibare, brandende rum-suikermengsel in de pan druipen. NotitiesFeuerzangenbowl is niet alleen een nieuwjaarsdrankje maar je mag het de hele winter drinken, zolang het maar goed koud is, want je krijgt het er lekker warm van.Alternatief voor kleingebruikers: maak de Glühwein klaar, giet hem in een (vuurvast) glas of mok, leg er een grote vork over, leg daar een paar klontjes suiker op, lepel er warme rum over en flambeer die. |
Home > Recepten