Home > Recepten

Borsjtsj 6

750 gr mager rundvlees

2 l water

3 takjes peterselie

2 preien

2 wortelen

1 laurierblad

1 teen knoflook

6 peperkorrels

500 gr geschilde en in blokjes gesneden gekookte rode biet

1/2 grofgehakte rodekool

2 aardappelen

2 uien

250 gr champignons

1/4 l zure room
  • Omschrijving recept: Soepen; Russisch
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en doe ze in een pan met het water en zout naar smaak, laat het water langzaam aan de kook komen, als het kookt schep dan het schuim eraf, voeg de peterselie, grofgehakte prei, wortelen, laurierblad, knoflook en de peperkorrels toe.

Laat alles afgedekt 1,5 uur zacht pruttelen.

Haal steeds het schuim eraf.

Haal daarna het vlees eruit, werk het door een zeef en vang het vocht op in de pan.

Voeg bij de bouillon in de pan de bieten, rodekool, aardappelen, uien en de champignons.

Laat aan de kook komen en schuim weer af, laat de soep nog 1,5 uur zacht pruttelen, wrijf alles door een zeef en laat koud worden, roer er vlak voor het opdienen de zure room door.