Borsjtsj 4 |
|
500 gr rundvlees 250 gr rode bieten 400 gr witte kool 400 gr aardappelen 1 wortel 1 peterseliewortel 1 ui blikje tomatenpuree enkele verse tomaten 20 gr gezouten spek 1 el boter 4 teentjes knoflook 2 el 3% azijn of 1 el citroensap 1 el bloem 1 laurierblad allspice zout, peperkorrels 2 dl dikke room fijngehakte peterselie fijngesneden venkel |
|
BereidingKook het vlees in 1 ¾ liter water met wat zout en laurier, maar laat het vlees niet te lang koken.Neem het uit de pan en zeef de bouillon. Laat de bieten 30 minuten stoven en voeg boter, tomatenpuree, azijn en wat bouillon toe. Bak de wortel en de uien in boter, voeg bloem toe, voeg wat bouillon toe en breng aan de kook. Voeg bij de rest van de bouillon de geschaafde kool en de aardappelen. Breng aan de kook en voeg het bietenmengsel toe. Kook nog 15 minuten en voeg dan de gebakken groenten en de kruiden toe. Kook alles gaar. Breng de soep terug aan de kook en zet de pan dan enige tijd op de aanrecht. Leg onder in elk bord wat vlees; giet daar de soep op en vlij daarover een lepel room; bestrooi met peterselie en venkel. |
Home > Recepten