Home > Recepten

Aardbeien Romanoff 2

500gr verse kleine aardbeien

2 el griessuiker

3 cl wodka

sap van 1/2 citroen

4 bolletjes vanille-roomijs

2 eiwitten

100 gr bloemsuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Russisch
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwijder het kroontje van de aardbeien en was ze even in ijskoud water.

Doe er de griessuiker en de wodka over en roer even met een lepel, zodat alle ingredienten goed worden vermengd.

Voeg er het citroensap aan toe.

Verdeel de aardbeien over 4 mooie schaaltjes en zet ze in de koelkast.

Klop net voor het opdienen de eiwitten tot een vaste massa met de mixer of keukenrobot.

Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de bloemsuiker toe, zodat u een mooie meringue of eiwitschuim krijgt.

Vul hiermee een spuitzak met een getand spuitmondje.

Leg een bolletje roomijs tussen de aardbeien en spuit een mooi laagje eiwitschuim over het ijs.

Plaats dit enkele seconden onder de hete grill voor een mooi kleurtje.



Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.

Notities

Combineer dit decoratieve nagerechtje met een glaasje champagne of Sauterne.