Home > Recepten

Runderlappen, Pools

750 gr runderlappen

1 el bloem

75 gr boter

2 grote gesnipperde uien

2 fijngehakte teentjes knoflook

1 tl tomatenpuree

1 bekertje bulgaarse yoghurt of zure room

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Pools
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Maak het vlees met keukenpapier zo droog mogelijk en bestrooi het met bloem.

Bak het vlees om en om bruin in de hete boter.

Neem het daarna uit de pan.

Fruit de uien en knoflook licht aan, schep het paprikapoeder erdoor.

Leg het vlees weer in de pan en strooi er zout over.

Giet er zoveel water bij dat het vlees net niet onder staat.

Laat het vlees 1 1/2 2 uur zachtjes sudderen.

Roer de tomatenpuree met de yoghurt glad.

Leg het vlees op een schaal, roer het yoghurtmengsel door het stoofvocht en warm nog even door.

Schenk de saus daarna over het vlees.