Home > Recepten

Varkensvlees met orgaanvlees

600 gr varkensvlees

1 varkenstong

nier, milt, hart (van elk een stukje)

varkenshersens

1,5 el reuzel

2 middelgrote uien

paprikapoeder, kummel, zout, peper

2 teentjes knoflook

1 el bloem
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oost-Europees
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd het goed schoongemaakte en gewassen vlees in kleine stukjes.

Bak de fijngehakte ui in de reuzel glazig, strooi er paprikapoeder over en leg hier de stukjes vlees op.

Roer net zolang tot het vocht is verdampt.

Voeg dan zout, peper en kummel toe, giet er bouillon of heet water bij en laat het in een afgesloten pan bijna gaar stoven.

Bestuif het vlees nu met bloem (schep het vocht er vooraf uit, er moet alleen vet overblijven), bak het aan, voeg de hersens toe, stoof het weer, blijf goed roeren.

Giet er wat vocht bij en stoof het geheel gaar.

Pers tot slot de knoflook uit.

Notities

Serveer met ingemaakte groenten en bruin brood.