Home > Recepten

Champignon-aardappelsoep

3 el olijfolie

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

500 gr in plakjes gesneden champignons

250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen

3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten

2 el fijngehakte peterselie

1 1/2 l bouillon

1 el maïzena

zout, peper

1 dl zure room
  • Omschrijving recept: Soepen; Joegoslavisch
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui ca 3 minuten.

Voeg de plakjes champignons toe en fruit deze ca 3 minuten mee.

Voeg de blokjes aardappel toe en fruit het geheel onder regelmatig omscheppen nog ca 5 minuten.

Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca 15 minuten zachtjes koken.

Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de soep.

Maak het geheel op smaak met wat zout en peper.

Roer de zure room vlak voor het serveren door de champignon-aardappelsoep.