Home > Recepten

Rijstsoep, Dalmatisch

3 el olijfolie

50 gr rijst

1 l bouillon

zout, peper

paprikapoeder

2 eierdooiers

2 dl zure room
  • Omschrijving recept: Soepen; Joegoslavisch (Dalmatië)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verhit de olijfolie in een flinke pan en bak hierin de rijst onder voortdurend omscheppen goudgeel.

Voeg 2 dl van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ca 20 minuten koken tot hij gaar is.

Voeg de rest van de bouillon en wat zout, peper en de paprikapoeder toe en breng de soep aan de kook.

Roer de eierdooiers los in een soepterrine en voeg onder voortdurend roeren de hete soep toe.

Voeg de zure room toe en roer de soep even door.



Serveer de rijstsoep onmiddellijk.