Home > Recepten

Soep uit Zagreb, zure

3 in stukjes gehakte varkenspoten

1 schoongemaakte en grof gesneden ui

1 in blokjes gesneden winterwortel

1/4 geschilde en in blokjes gesneden selderijknol

2 el fijngehakte peterselie

2 1/2 l water

500 gr geschilde en in plakken gesneden aardappelen

25 gr boter

2 el bloem

2 uitgeperste teentjes knoflook

zout, peper

1/2 dl citroensap
  • Omschrijving recept: Soepen; Joegoslavisch (Zagreb)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Doe de in stukjes gehakte varkenspoten, de grof gesneden ui, de blokjes winterwortel, de blokjes knolselderij, de fijngehakte peterselie en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ca 1 uur zachtjes koken.

Voeg de plakken aardappel toe en laat de soep no ca 20 minuten zachtjes koken.

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem en de uitgeperste knoflook door.

Voeg het bloemmengsel onder voortdurend roeren aan de soep toe tot een gebonden geheel is ontstaan.

Maak de soep op smaak met wat zout en peper.

Roer het citroensap vlak voor het serveren door de soep.

Notities

Serveer de soep met vers brood als volledige maaltijd.