Home > Recepten

Szeékler Gulasch

400 gr uien

100 gr vet (reuzel, margarine)

1 kg varkensvlees (rib, schouder)

10 gr karwijzaad

1 geplette teen knoflook

wat fijngehakte dille

1 kg zuurkool

± 30 gr zoete paprika

zout

2 dl zure room
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Hongaars
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

De uien fijnhakken en in het vet zachtjes aanfruiten.

Het vlees in niet te kleine stukken snijden en aan de uien toevoegen.

De kruiden erdoor doen en met wat water of bouillon afgedekt zachtjes stoven tot het vlees half gaar is (± 30 minuten).

De zuurkool toevoegen.

Kruiden met paprika en zout en nog zo lang stoven tot de zuurkool gaar is (± 45 minuten).

Tenslotte de zure room toevoegen en nog even aan de kook laten komen.