Goulash, Italiaanse |
|
600 gr runderstoofvlees 4 el olijfolie 3 uien 1 teen knoflook 1 rode en 1 groene paprika zout, peper 300 gr aardappelen 1 aubergine 1 courgette in plakjes 1 thl tijm 1 thl rozemarijn 1 dl rode wijn 1/2 literblik artisjokbodems 2 el paprikapoeder 3 augurkjes 200 gr diepvries-doperwten 1/2 dl crème fraîche 1 tl kummelzaad geraspte parmezaan |
|
BereidingHet vlees in flinke blokken snijden en in de olie bruin bakken.De aubergine in blokjes snijden, 15 minuten onder zout wegleggen en droogdeppen. De uien in smalle parten snijden, loshalen en kort meebakken. De knoflook erboven uitknijpen, de tomaten toevoegen en aan de kook brengen. De paprika’s in smalle repen snijden, de aardappelen in blokjes, de augurken in plakjes, de aubergine, tijm, rozemarijn, wijn, en dit met wat zout en peper, het paprikapoeder en het kummelzaad en 1/2 liter water toevoegen. Het vlees in 3 uur gaarstoven (of ¾ uur in de snelkookpan). Dan in de open pan met de artisjokbodems in blokjes nog 1/4 uur laten pruttelen. Tot slot de crème fraîche erdoor roeren. Serveer met de kaas. |
Home > Recepten