Goulash, Mexicaans |
|
600 gr runderstoofvlees 4 el olijfolie 3 uien 1 teen knoflook 1/2 literblik tomaten 2 rode paprika’s 1 groene paprika 2 gedroogde rode pepertjes 1 lepel tacokruiden 1/2 literblik rode nierbonen in pikante saus 1/2 literblik maïskorrels of minimaïs zeer fijngehakte rode ui zout, peper 300 gr aardappelen*1 2 el paprikapoeder 3 augurkjes 200 gr diepvries-doperwten 1/2 dl crème fraîche 1 tl kummelzaad |
|
BereidingHet vlees in flinke blokken snijden en in de olie bruin bakken.De uien in smalle parten snijden, loshalen en kort meebakken. De knoflook erboven uitknijpen, de tomaten toevoegen en aan de kook brengen. De paprika’s in smalle repen snijden, de aardappelen in blokjes, de augurken in plakjes en dit met wat zout en peper, pepertjes, tacokruiden, bonen, het paprikapoeder en het kummelzaad en 1/2 liter water toevoegen. Het vlees in 3 uur gaarstoven (of ¾ uur in de snelkookpan). Dan in de open pan met de maïs pruttelen. Tot slot de crème fraîche erdoor roeren. Met het zeer fijngesneden ui serveren. |
Home > Recepten