Home > Recepten

Goulash 5 (gulyas)

500 gr runderlende in dobbelsteentjes gesneden

2-3 middelgrote gesnipperde uien

2 gesnipperde teentjes knoflook

4-5 aardappelen

2-3 el paprikapoeder

2 in blokjes gesneden gepelde tomaten

2 witte paprika’s (anders rode)

1 1/2 l bouillon

2 Spaanse pepers

zout

1 tl karwijzaad

reuzel of boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Hongaars
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Fruit de uien samen met de gesnipperde paprika’s, de knoflook en het vlees in de reuzel of boter en voeg er het zout, de paprikapoeder en de pepers aan toe.

Laat het geheel indampen tot bijna al het vocht is verdwenen.

Voeg er de bouillon aan toe en als het geheel kookt, het karwijzaad.

Laat alles een paar uur op een laag vuurtje lichtjes koken.

Kook de aardappelen in de schil tot ze bijna gaar zijn, pel ze en snijd ze in blokjes.

Voeg vlak voor het opdienen de aardappelen en de tomaten toe.

Zorg ervoor dat de bouillon niet gaat binden.