Home > Recepten

Segediener goulash

125 gr doorregen spekblokjes

250 gr varkenspoulet

250 gr zacht runderpoulet

2 teentjes knoflook

250 gr uien

500 gr tomaten

250 gr zuurkool

20 gr (kruiden)boter

peper, zout

1 flinke eetlepel paprikapoeder

1 tl tijm

1 kop rode wijn

1/8 l zure room
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Hongaars
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn.

Pel de tomaten en snijd ze klein.

Smelt in een braadpan de boter en bak al roerend het spek, samen met de uien en de knoflook.

Doe het vlees erbij, bestrooi het met peper en zout en bak het bruin.

Strooi de paprikapoeder erover en blus af met de wijn.

Roer de tomaten en de tijm erdoor.

Smoor alles zachtjes ca 1 uur met het deksel op de pan.

Spoel de zuurkool af en maak die goed los.

Doe de kool in de pan en kook hem 15 minuten mee.

Roer tenslotte de zure room door de goulash.