Segediener goulash |
|
125 gr doorregen spekblokjes 250 gr varkenspoulet 250 gr zacht runderpoulet 2 teentjes knoflook 250 gr uien 500 gr tomaten 250 gr zuurkool 20 gr (kruiden)boter peper, zout 1 flinke eetlepel paprikapoeder 1 tl tijm 1 kop rode wijn 1/8 l zure room |
|
BereidingSchil de uien en de knoflook en hak ze fijn.Pel de tomaten en snijd ze klein. Smelt in een braadpan de boter en bak al roerend het spek, samen met de uien en de knoflook. Doe het vlees erbij, bestrooi het met peper en zout en bak het bruin. Strooi de paprikapoeder erover en blus af met de wijn. Roer de tomaten en de tijm erdoor. Smoor alles zachtjes ca 1 uur met het deksel op de pan. Spoel de zuurkool af en maak die goed los. Doe de kool in de pan en kook hem 15 minuten mee. Roer tenslotte de zure room door de goulash. |
Home > Recepten