Home > Recepten

Schisch-Strandja

180 gr varkensvlees van de haas

20 gr olie

40 gr sjalot

120 gr tomaten

60 gr paprika half rood, half groen

marjolein

fijngehakte peterselie

2/10 dl witte wijn



Voor het garnituur:

20 gr gehakte uien

10 gr boter

50 gr gekookte aardappelen

30 gr paprika’s

1 middelgrote gepelde tomaat

1/2 dl witte wijn

1/2 dl runderbouillon

bonekruid
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Hongaars
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd het vlees in blokken, zout het en schroei het dicht in gloeiende olie.

Voeg er, zodra het vlees bruin is, de uitjes, de in vierkanten gesneden paprika en de tomaten aan toe en laat die half rauw blijven.

Breng op smaak met de marjolein, blus met witte wijn en laat 2 minuten stoven.

Neem van het vuur en rijg aan het spit: vlees - tomaat - vlees paprika - vlees - ui - enz.

Laat het vlees gaar worden onder de grill en schik het op het volgende garnituur:



Laat de uien in de boter goudbruin fruiten, voeg er de in schijfjes gesneden aardappelen, de blokjes paprika en de stukken tomaat bij en blus met wat bouillon.

Kruid met het bonenkruid, giet de witte wijn erbij en laat 2-3 minuten sudderen.

Leg dit mengsel als een berg op de dienschaal en leg het spit erop.