Schisch-Strandja |
|
180 gr varkensvlees van de haas 20 gr olie 40 gr sjalot 120 gr tomaten 60 gr paprika half rood, half groen marjolein fijngehakte peterselie 2/10 dl witte wijn Voor het garnituur: 20 gr gehakte uien 10 gr boter 50 gr gekookte aardappelen 30 gr paprika’s 1 middelgrote gepelde tomaat 1/2 dl witte wijn 1/2 dl runderbouillon bonekruid |
|
BereidingSnijd het vlees in blokken, zout het en schroei het dicht in gloeiende olie.Voeg er, zodra het vlees bruin is, de uitjes, de in vierkanten gesneden paprika en de tomaten aan toe en laat die half rauw blijven. Breng op smaak met de marjolein, blus met witte wijn en laat 2 minuten stoven. Neem van het vuur en rijg aan het spit: vlees - tomaat - vlees paprika - vlees - ui - enz. Laat het vlees gaar worden onder de grill en schik het op het volgende garnituur: Laat de uien in de boter goudbruin fruiten, voeg er de in schijfjes gesneden aardappelen, de blokjes paprika en de stukken tomaat bij en blus met wat bouillon. Kruid met het bonenkruid, giet de witte wijn erbij en laat 2-3 minuten sudderen. Leg dit mengsel als een berg op de dienschaal en leg het spit erop. |
Home > Recepten