Home > Recepten

Chorba met gevulde courgettes

3 el citroensap

1 1/2 l runderbouillon

1 wortel

1 meiknol

1 ui

180 gr erwten

1 mergpijp

1 eierdooier

120 ml zure room

1 el gehakte verse dille

1 el gehakte verse peterselie, lavas of koriander

1/2 el gehakt bieslook

1 tl zout



Voor de gevulde courgettes:

6 kleine courgetjes

250 gr mager rundergehakt

1 snee brood

1 kleine ui

1 ei

125 gr rijst

1/2 tl zout

1/4 tl hete paprika

1/2 el gehakte verse dille
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Balkan
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de soepgroenten in kleine stukjes.

Breng de bouillon aan de kook en sudder de soepgroenten en de mergpijp met een deksel op de pan, terwijl u de courgettes bereidt.

Was de courgettes en hol ze uit.

Maak de vulling:

Laat het brood (zonder korst) enige minuten in water weken en knijp het uit.

Maal het vlees in een keukenmachine zeer fijn.

Hak de ui fijn en laat hem in de olie glazig worden.

Voeg het courgettevlees en de rijst toe en roerbak 3 minuten op een laag vuur.

Voeg 90 ml water toe en laat de rijst het water absorberen.

Vermeng dan het vlees, de inhoud van de braadpan, het geweekte brood, het ei, zout, paprika en de gehakte dille.

Vul de courgettes met dit mengsel.

Leg ze voorzichtig in de soep en voeg het citroensap toe.

Voeg de erwten toe en laat 30 minuten sudderen.

Meng intussen de eierdooier en zure room in een soepterrine.

Voeg de fijngehakte kruiden en bieslook toe.

Giet de soep, als die klaar is, al roerend zeer langzaam via een zeef in de terrine.

Doe er de courgettes weer bij en gooi de andere ingredienten weg.



Dien dit gerecht warm op.