Home > Recepten

Soep van zure room en courgettes

1 kg courgettes

1 1/2 l kipbouillon

1 wortel

1 grote ui

1 groene paprika

4 tomaten

60 gr rijst

3 el citroensap

2 el gehakte verse lavas

60 ml olie

1 tl zout

1/3 tl witte peper

1 tl suiker

3 el zure room

1 ei
  • Omschrijving recept: Soepen; Balkan
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Rasp de wortel.

Hak de paprika in dunne reepjes.

Schil de courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.

Blancheer de tomaten, pel ze en snijd ze ook in dobbelsteentjes.

Hak de ui fijn.

Verhit de olie en bak de ui tot ze glazig is.

Voeg de geraspte wortel toe en laat 4 minuten sudderen.

Voeg de paprika toe en laat hem 5 minuten pruttelen.

Voeg de courgettes toe, doe een deksel op de pan en laat op een zeer laag vuur 10 minuten sudderen.

Voeg tenslotte de tomaat toe, doe het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.

Breng de inhoud van de braadpan over in een soeppan en bedek met 1 ½ liter kipbouillon.

Breng de soep aan de kook en voeg de rijst toe.

Laat het geheel zonder deksel 30 minuten sudderen.

Voeg het citroensap, het zout, de peper, de lavas en, indien gewenst, de suiker toe.

Laat nog 5 minuten pruttelen.

Vermeng de eierdooier met de zure room in een soepterrine.

Giet langzaam 2 eetlepels hete soep op het mengsel en roer goed door elkaar.

Doe dit nogmaals.

Giet vervolgens de rest van de soep langzaam in de terrine.



Dien warm, maar niet te heet, op.