Home > Recepten

Courgettes gevuld met rundvlees

6 middelgrote courgettes

360 gr mager rundergehakt

1 snee brood zonder korst

1 kleine ui

1 ei

125 gr rijst

1/2 tl zout

1/4 tl hete paprika

1/2 el gehakte dille

2 el tomatenpuree of 4 rijpe tomaten

60 gr boter



Voor de saus:

1 kleine ui

1 tl komijnzaad

150 ml zure room

1/2 el vers gehakte dille
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rundvleesgerechten; Balkan
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verhit de oven tot 190 C.

Was de courgettes, snijd ze in de lengte door en hol ze met een theelepeltje voor ¾ uit.

Week het brood een paar minuten in water en pers het uit.

Maal het vlees fijn in een keukenmachine.

Hak de ui fijn en laat hem in boter glazig worden.

Voeg het uuitgelepelde courgettevlees en de rijst erbij.

Roerbak 3 minuten op een laag vuur.

Voeg 90 ml water toe en laat de rijst dit water absorberen.

Meng het vlees, de inhoud van de braadpan, het brood, het ei, zout, paprika en dille door elkaar en vul de courgettehelften met dit mengsel.

Plaats de helften op elkaar, zodat weer hele courgettes worden gevormd.

Plaats ze naast elkaar in een pan.

Maak de saus door de tomaten in een keukenmachine te doen of door de tomatenpasta met 120 ml water te mengen.

Voeg het komijnzaad, de gehakte tweede ui en wat zout toe.

Giet de saus over de courgettes en zet ze 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven.

Besprenkel ze met gehakte dille.

Meng de zure room door de tomatensaus.

Notities

Dien de courgettes warm op met een salade.