Courgettes Celje |
|
1 kg courgettes 90 ml olie 250 gr tomaten 60 gr bloem 120 ml zure room 300 ml kippen- of kalfsbouillon 1 tl zout 2 el azijn |
|
BereidingSchil de courgettes en haal het zaad eruit.Rasp ze met een grove rasp, voeg zout toe en meng er de azijn door. Laat dit 3-4 uur trekken. Plaats het courgettemengsel in een vergiet en knijp het uit. Verhit de olie op een hoog vuur, voeg de bloem toe om een roux te maken en voeg de geraspte courgettes toe. Roer zachtjes en giet de bouillon erover. Snijd de tomaten in schijfjes en voeg ze toe. Zet het vuur zeer laag en laat 15-20 minuten zonder deksel en zonder te roeren sudderen. Schud af en toe de pan zachtjes. Haal de pan van het vuur, roer de zure room erdoor en dien op. NotitiesLekker met geroosterde vis. |
Home > Recepten