Home > Recepten

Forel, gemarineerd

4 forellen van 250 gr

90 gr wortelen

1 ui

90 ml olie

90 ml droge witte wijn

90 gr meel

2 el tomatenpuree

2 laurierbladen

10 peperkorrels

1 tl zout

1 1/2 el witte wijnazijn

1/2 tl hete paprika

1 takje tijm of 1/2 tl gedroogde tijm

60 gr zeer kleine champignons
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Marinades; Balkan
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 190C.

Snijd de wortelen en de ui in dunne schijfjes.

Maak de forellen schoon en wrijf ze in met wat zout.

Verhit de olie en sauteer de forellen 3-4 minuten aan elke kant, haal ze uit de olie en leg ze in een ovenschotel die groot genoeg is om de vis er in n laag in te leggen.

Bak de uien en de wortelen gedurende 5 minuten in dezelfde olie, op een middelhoog vuur.

Voeg het meel toe, roer goed door elkaar en laat nog 5 minuten bakken.

Vermeng de tomatenpuree met wat water en voeg dit aan het groentenmengsel toe.

Voeg de paprika, het zout, de laurierbladen, peperkorrels, azijn, wijn en tijm toe.

Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en maat 1/2 uuur sudderen.

Doe er de champignons de laatste 5 minuten bij.

Giet het mengsel over de forel.

Breng het terug aan de kook, plaats de schaal 10-15 minuten bovenin de oven, tot de forel bruin en gaar is.



Serveer warm of koud.