Home > Recepten

Kerrierijstsoep

3 lente-uitjes

1 ui

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

100 gr witte rijst

2 vleesbouillontabletten

3 eetlepels geschaafde amandelen

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.

Pel de ui en snipper deze heel fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig.

Pers het teentje knoflook erboven uit.

Roer het kerriepoeder en de rijst erdoor en bak het geheel al omscheppend nog 2 minuten.

Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water toe.

Breng de soep aan de kook en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.

Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Pureer de soep eventueel met een staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de kerriesoep in 4 soepkommen en strooi er de amandelen en de ringetjes lente-ui in.