Home > Recepten

Rijstsalade, Oosters

1/2 zakje mix voor nasi

200 gr rijst

4 worteltjes

1 rode paprika

1 citroen

1 sinaasappel

2 eetlepels mosterd

1 eetlepel ketjap manis

4 eetlepels olie

6 takjes peterselie

50 gr gezouten pindaés
  • Omschrijving recept: Salades; Rijstgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng 3 dl water aan de kook en roer de mix voor nasi erdoor.

Voeg de rijst toe en kook deze in 25 minuten zachtjes gaar.

Maak de worteltjes en de paprika schoon.

Snijd de worteltjes in dunne plakjes en de paprika in kleine stukjes.

Pers de sinaasappel en de citroen uit.

Doe het sap in een slaschaal en roer de mosterd, ketjap en olie erdoor tot een mooie saus ontstaat.

Schep de worteltjes, paprika en de rijst erdoor.

Laat de rijstsalade afkoelen (tijdens het afkoelen neemt de rijst al het vocht op).

Knip vlak voor gebruik de peterselie boven de salade fijn.

Schep de peterselie en de pinda’s door de rijstsalade.