Home > Recepten

Risotto 3

1 gesnipperde ui

2 fijngesneden teentjes knoflook

200 gr rookspek in blokjes

500 gr niet-snelkokende rijst

1 liter bouillon van tabletten

1/2 literblik gepelde tomaten

peterselie

geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het spek uit en fruit in het vet de ui en de knoflook.

Voeg de rauwe rijst toe en bak die onder voortdurend omscheppen 5 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

Laat de tomaten uitlekken, verdeel ze in stukken en schep die door de rijst.

Laat het gerecht op een klein vuur in nog eens 10 minuten gaar worden.

Maak de risotto af met kleingesneden peterselie.

Geef er een schaaltje Parmezaanse kaas bij.