Risotto 4 |
|
Voor de rijst: 300 gr rijst 50 gr boter of slaolie 1 ui 7 dl bouillon of 6 dl bouillon en 1 dl wijn een mespunt saffraan/kurkuma Voor de vulling: 4 eetlepels tomatenpuree peper, nootmuskaat 100 gr oude kaas Variaties: Risotto met champignons en ham: meng 150 gr gesmoorde champignons of uitgelekte champignons uit blik en 60 |
|
BereidingBak de rijst (ongewassen of goed gedroogd) in de hete boter of olie.Fruit, zodra ze doorzichtig en iets geel is, de schoongemaakte, kleingesneden ui mee. Voeg de hete bouillon (en de wijn) en desgewenst de saffraan of de kurkuma toe en kook de rijst in 25 minuten gaar (de massa mag iets smeuïg zijn). Maak de risotto op smaak af met de tomatenpuree, peper en nootmuskaat. Roer er de helft van de geraspte kaas door of dien de kaas bij de risotto op. |
Home > Recepten