Home > Recepten

Risotto 4

Voor de rijst:

300 gr rijst

50 gr boter of slaolie

1 ui

7 dl bouillon of 6 dl bouillon en 1 dl wijn

een mespunt saffraan/kurkuma



Voor de vulling:

4 eetlepels tomatenpuree

peper, nootmuskaat

100 gr oude kaas



Variaties:

Risotto met champignons en ham:

meng 150 gr gesmoorde champignons of uitgelekte champignons uit blik en 60
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de rijst (ongewassen of goed gedroogd) in de hete boter of olie.

Fruit, zodra ze doorzichtig en iets geel is, de schoongemaakte, kleingesneden ui mee.

Voeg de hete bouillon (en de wijn) en desgewenst de saffraan of de kurkuma toe en kook de rijst in 25 minuten gaar (de massa mag iets smeuïg zijn).

Maak de risotto op smaak af met de tomatenpuree, peper en nootmuskaat.

Roer er de helft van de geraspte kaas door of dien de kaas bij de risotto op.