Home > Recepten

Risotto 5

1 ui

1 teen knoflook

40 g boter

250 g niet-snelkokende rijst

¾ l bouillon

klontje boter
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit op een niet te hoog vuur 1 gehakte grote ui en 1 fijngesneden teentje knoflook in 40 gr boter.

Blijf steeds goed roeren tot alles goudbruin is.

Roer hier 250 gr rijst (geen snelkookrijst) door en bak de rijst enkele minuten op een matig vuur, tot de korrels er glazig uitzien.

Giet er vervolgens, onder goed roeren, scheutje voor scheutje ¾ liter bouillon bij.

Draai het vuur hoger en laat de rijst al roerend even koken tot de bouillon enigszins door de rijst wordt opgenomen.

Leg het deksel op de pan en draai het vuur laag.

Laat de rijst 30 minuten pruttelen (de risotto mag niet te droog worden, maar moet vochtig blijven).

Roer er tot slot nog een klontje boter door.