Home > Recepten

Saffraanrisotto met kip en broccoli

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

400 gr risotto-rijst (Arborio)

2 eetlepels boter

1 borrelglas droge witte wijn

1 liter kippenbouillon

een paar draadjes saffraan of een mespunt saffraanpoeder

400 gr kipfilet

zout, peper

2 eetlepels boter

200 gr broccoliroosjes

100 gr versgeschaafde Parmezaanse kaas



Saffraan is de kostbaarste specerij ter wereld. Nog duurder dan goud. De dunne, oranjerode draadjes zijn de stampers van de saffraankrokus. De bloemen worden met de hand geplukt en de stampers worden één voor één uit de bloemen getrokken.

Saffraan heeft een heel sterk aroma. Vaak is een snufje al genoeg om aan een gerecht een bijzondere smaak en een mooie goudgele kleur te geven.
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olie in een ruime pan goudgeel.

Voeg de rijst en de boter toe en bak ze omscheppend 2 minuten, zodat de rijst glazig wordt.

Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot al het vocht is verdampt.

Voeg dan 1/4 van de bouillon toe, doe de saffraan erbij en blijf regelmatig roeren tot alle vocht is opgenomen.

Voeg vervolgens weer wat bouillon toe, roer en ga zo door tot alle bouillon op is; dit duurt 20 minuten. De risotto moet een beetje vochtig zijn.

Snijd de kipfilet in blokjes, kruid ze en bak ze in de boter rondom bruin en gaar.

Kook de broccoli beetgaar en roer die door de risotto.

Schep de risotto op de borden en leg de kaas erop.