Spinazierisotto |
|
1 gesnipperde ui 2 gesnipperde teentjes knoflook 50 gr boter 300 gr risottorijst 9 dl kruidenbouillon 400 gr gewassen jonge bladspinazie geraspte Parmezaanse kaas peper en zout. Variatie 1: Vervang de Parmezaanse kaas door 100 gr verkruimelde gorgonzola en geef er een gepocheerd ei bij. Variatie 2: Vervang 150 gr van de spinazie door 2 ontvelde, in stukjes gesneden vleestomaten en geef er lamskotelet bij. |
|
BereidingFruit 1 gesnipperde ui en 2 gesnipperde teentjes knoflook 2 minuten in 50 gr boter.Voeg 300 gr risottorijst toe en fruit die al roerend 5 minuten. Voeg 2 dl van 9 dl kruidenbouillon toe en breng die al roerend aan de kook. Schenk er, telkens als de bouillon bijna is opgenomen, een gedeelte van de bouillon bij en breng aan de kook. Ga door tot alle bouillon is gebruikt en kook dr risotto in 20 minuten gaar. Voeg 400 gr gewassen jonge bladspinazie toe en kook die 4 minuten mee. Schep er 50 gr geraspte Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met Parmezaanse kaas. NotitiesLekker met een kalfsschnitzel. |
Home > Recepten