Groentecurry met rijst |
|
250 gr geschilde aardappelen in blokjes 100 gr geschrapte worteltjes in plakjes 100 gr schoongemaakte, gebroken sperziebonen 150 gr schoongemaakte bloemkool in roosjes 1 schoongemaakte rode paprika in kleine reepjes 2 eetlepels olijf-, zonnebloem- of maïsolie 1 gepelde, kleingesneden ui 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 eetlepels kerrie 2 dl yoghurt 2 eetlepels tomatenpuree 100 gr diepvriesdoperwten 50 gr rozijnen 75 gr cashewnoten zout, versgemalen peper gare zilvervliesrijst |
|
BereidingKook de aardappelen, worteltjes, sperziebonen, bloemkool en paprika 15 minuten in een pan water met wat zout en laat de groenten goed uitlekken.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook hierin 3 minuten. Voeg de kerrie toe en fruit die, voortdurend omscheppend, 1 minuut mee. Schep er de groenten, yoghurt, tomatenpuree, doperwten, rozijnen, cashewnoten en wat zout en peper door en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat de curry 5 minuten zachtjes koken. Geef er per persoon 2 eetlepels gare zilvervliesrijst bij. |
Home > Recepten