Home > Recepten

Rijst met biefreepjes en groente

Voor de rijst:

150 gr Pandanrijst

2 kopjes water

theelepel koenjit

zout



Voor de biefreepjes:

250 gr biefstuk

2 1/2 eetlepel ketjap marinade (Conimex)

1/2 eetlepel hot sambalsaus (Conimex)

een scheut cognac

peper

25 gr boter



Voor de groente:

1 ui

100 gr champignons

50 gr cashewnoten

2 stengels selderij

1/2 struik paksoi

1/2 appel

1/2 peer

1 eetlepel gembernat

1/2 theelepel Italiaanse kruiden

een mespunt laurierpoeder

2 tenen knoflook uit de knijper

2 eetlepels zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Marinades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst in het water met de koenjit en het zout in 25 minuten gaar.

Laat de rijst afkoelen en doe hem in 2 bakjes.

Zet deze in de magnetron en verwarm ze vlak voor het opdienen 2 minuten.

Keer ze op de borden om, zodat er mooie bolletjes rijst ontstaan.





Snijd de biefstuk in reepjes.

Vermeng de overige ingredienten, behalve de boter, in een kom en marineer hierin de biefreepjes 2-3 uur.

Verhit vlak voor het opdienen de boter in een koekenpan en bak de reepjes, omscheppend, zo heet mogelijk 2 minuten.

Schep ze naast de rijst.



Snijd de paksoi fijn en de appel en de peer in stukjes.

Doe ze samen in een kom, vermeng ze met het gembernat, de kruiden en de uitgeperste knoflook en laat dit een half uurtje intrekken.

Snijd intussen de ui en de champignons fijn, hak de cashewnoten grof en snijd de selderijstengels in plakjes.

Bak dit 10 minuten zachtjes in de olie tot alles zacht is.

Doe vlak voor het opdienen het mengsel uit de kom in de koekenpan en bak het 5 minuten.

Schep het naast het rijstbolletjes op de borden.