Home > Recepten

Lende met gele rijst, roergebakken

lapjes rundvlees van 500 gr lende

peper

twee teentjes knoflook uit de pers

2 verse rode pepers

1 verse groene peper

4 eetlepels olie

1 1/2 eetlepel Thaise vissaus

1 theelepel suiker

versgeknipte peterselie of koriander.

1 gesnipperde ui

50 gr boter

2 teentjes knoflook uit de pers

1 theelepel zwarte peper

kaneel

1/2 theelepel kruidnagel

kardemompoeder

koenjit of kurkuma (geelwortelpoeder)

400 gr gewassen rijst

stukje gemberwortel

7 dl bouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Rijstgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd lapjes rundvlees van 500 gr lende in dunne plakjes, wrijf ze in met peper en twee teentjes knoflook uit de pers en laat ze 5 minuten staan.

Halveer 2 verse rode pepers en 1 verse groene peper overlangs, verwijder het zaad en snipper de pepers.

Verhit een wok of diepe koekenpan droog, laat 4 eetlepels olie heet worden en bak hierin de lende al omscheppend in gedeelten bruin.

Roer er de pepertjes, 1 1/2 eetlepel Thaise vissaus (toko) en 1 theelepel suiker bij en laat nog ongeveer 3 minuten bakken.

Bestrooi het vlees met wat versgeknipte peterselie of koriander.

Fruit voor gele rijst een gesnipperde ui in 50 gr boter met 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 theelepel zwarte peper en kaneel, 1/2 theelepel kruidnagel, kardemompoeder en koenjit of kurkuma (geelwortelpoeder) en schep er 400 gr gewassen rijst bij.

Rasp boven de pan een stukje gemberwortel fijn, schenk er 7 dl bouillon op en kook dit samen in 20 minuten gaar en droog.