Lende met gele rijst, roergebakken |
|
lapjes rundvlees van 500 gr lende peper twee teentjes knoflook uit de pers 2 verse rode pepers 1 verse groene peper 4 eetlepels olie 1 1/2 eetlepel Thaise vissaus 1 theelepel suiker versgeknipte peterselie of koriander. 1 gesnipperde ui 50 gr boter 2 teentjes knoflook uit de pers 1 theelepel zwarte peper kaneel 1/2 theelepel kruidnagel kardemompoeder koenjit of kurkuma (geelwortelpoeder) 400 gr gewassen rijst stukje gemberwortel 7 dl bouillon |
|
BereidingSnijd lapjes rundvlees van 500 gr lende in dunne plakjes, wrijf ze in met peper en twee teentjes knoflook uit de pers en laat ze 5 minuten staan.Halveer 2 verse rode pepers en 1 verse groene peper overlangs, verwijder het zaad en snipper de pepers. Verhit een wok of diepe koekenpan droog, laat 4 eetlepels olie heet worden en bak hierin de lende al omscheppend in gedeelten bruin. Roer er de pepertjes, 1 1/2 eetlepel Thaise vissaus (toko) en 1 theelepel suiker bij en laat nog ongeveer 3 minuten bakken. Bestrooi het vlees met wat versgeknipte peterselie of koriander. Fruit voor gele rijst een gesnipperde ui in 50 gr boter met 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 theelepel zwarte peper en kaneel, 1/2 theelepel kruidnagel, kardemompoeder en koenjit of kurkuma (geelwortelpoeder) en schep er 400 gr gewassen rijst bij. Rasp boven de pan een stukje gemberwortel fijn, schenk er 7 dl bouillon op en kook dit samen in 20 minuten gaar en droog. |
Home > Recepten