Rijst met vlees en champignons |
|
200 gr magere varkenslappen in dobbelsteentjes 200 gr kipfilet in dobbelsteentjes 3 eetlepels sojasaus of ketjap zout, peper 250 gr rijst 2 eetlepels pinda-olie 1 gepelde en kleingesneden ui 150 gr schoongeveegde en in plakjes gesneden champignons 2-3 eieren (afhankelijk van persoonlijke smaak) |
|
BereidingVermeng het varkensvlees en de kip met de sojasaus en wat peper en laat dit 20 minuten marineren.Kook de rijst gaar. Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui 2 minuten. Voeg het vlees met de marinade toe en bak alles al omscheppend 6 minuten. Voeg de plakjes champignon toe en bak die ca 2-3 minuten mee. Roer de gare rijst door het vleesmengsel en laat het geheel al omscheppend door en door warm worden. Klop de eieren in een kom los. Roer de eieren door het gerecht en laat ze al omroerend stollen. Breng het gerecht tenslotte op smaak met peper en zout. |
Home > Recepten