Home > Recepten

Rijst met vlees en champignons

200 gr magere varkenslappen in dobbelsteentjes

200 gr kipfilet in dobbelsteentjes

3 eetlepels sojasaus of ketjap

zout, peper

250 gr rijst

2 eetlepels pinda-olie

1 gepelde en kleingesneden ui

150 gr schoongeveegde en in plakjes gesneden champignons

2-3 eieren (afhankelijk van persoonlijke smaak)
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Varkensvleesgerechten; Kipgerechten; Paddestoelgerechten
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het varkensvlees en de kip met de sojasaus en wat peper en laat dit 20 minuten marineren.

Kook de rijst gaar.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui 2 minuten.

Voeg het vlees met de marinade toe en bak alles al omscheppend 6 minuten.

Voeg de plakjes champignon toe en bak die ca 2-3 minuten mee.

Roer de gare rijst door het vleesmengsel en laat het geheel al omscheppend door en door warm worden.

Klop de eieren in een kom los.

Roer de eieren door het gerecht en laat ze al omroerend stollen.

Breng het gerecht tenslotte op smaak met peper en zout.