Home > Recepten

Pilav 6

3 grote uien

500 gr kipfilet

1 groot blik DelMonte halve perziken op zware siroop

3 kleine blikjes DelMonte tomatenpuree

2 teentjes knoflook

sambal oelek

(2 theelepels djahé)

ketjap benteng manis

zout

rijst
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Volg voor het koken van de rijst de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de uien in kleine stukjes en bak ze in een braadpan licht aan.

Voeg de gesneden kipfilet, de knoflook, zout en de djahé toe en braad het vlees gaar.

Giet de perziken af, snijd de halve perziken in blokjes en giet het perziksap bij het vlees.

Voeg onmiddellijk de tomatenpuree en naar smaak sambal en ketjap toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg tenslotte de perzikblokjes toe en kook die kort mee.